30
Oct

Sacpipe Connection System certifierat och P-märkt

Sacpipe Connection System har genomfört RISE CR 072 certifiering och är godkänt för invändig renovering av dag- och spillvattensystem i fastigheter.

Sacpipe Connection System är ett komplett system för renovering av avloppssystem genom rörinfodring. I systemet som nu blivit godkänt av RISE, ingår både epoxi, foder, grenrör, övergångar och nya anslutningar för de olika dimensioner som förekommer i våra avloppssystem.  Materialet har genomgått tester som visat att det har en åldringsbeständighet på minst 50 år och uppfyller kraven för användning vid invändig renovering av dag- och spillvattensystem i normal bostadsmiljö inom byggnader.

Sedan tidigare är vårt material godkänt i Europa genom den Tyska certifieringen DIBt och vi visste att det är ett bra och pålitligt system för relining i fastigheter. Det känns väldigt bra att hela Sacpipe Connecton System nu också är godkänt i Sverige av RISE och vad jag vet så är det också första reliningsystem att klara de nya hårdare kraven, säger Fredrik Sterner, VD Sacpro AB.

RISE som tidigare hette SP, har i samverkan med BRiF, Branschföreningen Relining i Fastigheter, tagit fram den nya certifieringsregel, CR 072. Den nya certifieringen ersätter gamla typgodkännanden som inte längre gäller. Med RISE CR 072 så blir materialet P-märkt. En P-märkt byggprodukt ger fastighetsägaren en trygghet i sitt val av produkt. Med P-märket intygar RISE att produkten uppfyller Boverkets byggregler för den avsedda användning som beskrivs i certifikatet.

Även certifierat i Finland genom Eurofins

Sacpipe Connection System har också klarat certifieringen i Finland. Den finska certifieringen genomförs av Eurofins (tidigare VTT), vilket är deras motsvarighet till RISE I testet som genomförs av Eurofins ställs liknande krav som i RISE CR 072, men deras åldringsbeständighet testas för minst 30 år istället för minst 50 år.

Ett etablerat system för relining med foder

Sacpipe Connection System är ett etablerat relining system på marknaden. Nästan 1000 km foder och 46000 grenrör har installerats. Det är ca 300 personer som genomgått Sacpros egen utbildning för installation av Sacpipe Connection System. Det finns auktoriserade installatörer på ca 20 orter i Sverige. För att bli en auktoriserad installatör av Sacpipe Connection System, ska bland annat installatören klarat utbildningen, installera enligt installationsmanualen, följa AB04 och ABT 06, dokumentera installationerna och klarat en granskning av flera installationer. Allt för att du som kund ska känna dig trygg med det slutgiltiga resultatet, ett avloppssystem som har en RISE, Eurofins och DIBt certifiering.