Referenser – Trast räddar avloppet på en av Nordens största skolor

Rudbeckskolan i Sollentuna är en av nordens största gymnasieskolor och invigdes 1970. Skolan är renoverad flera gånger men avloppsrören i bottenplattan har förblivit orörda. Med över 45 år gamla avloppsrör av PVC-plast har det med tiden blivit flera läckage och blivit högaktuellt att renovera dem. Skolan blev helt enkelt tvungna att göra något åt avloppssystemet.

Undviker att störa verksamheten

Att byta ut rören var ett dåligt alternativ eftersom hela skolan används flitigt och de hade krav på så minimala störningar som möjligt. Istället valde de relining med flexibla foder. Det blev Trast AB som fick uppdraget att renovera avloppssystemet. De är auktoriserad installatör av Sacpipe Connection System. Trast planerade upp projektet och valde att renovera etappvis för att störa så lite som möjligt. Trast planerade även större avstängningar och mer jobb under perioderna med lov.

På ett smidigt sätt har vi sett till att verksamheten kan fortsätta som vanligt. Lärare och eleverna har använt skolans lokaler med minimala störningar. Hittills har det bara varit kortare avstängning på avgränsade delar av avloppet.”
Ulf Englund, Trast AB

Fokus på kunden i planeringen

Valet av relining med Sacpipe Connection System visade sig vara lyckat. Verksamheten fortsätter som vanligt. Med ett byte av avloppsrören hade påverkan varit mycket större med damm, buller och avfall. I det här projektet valde Trast att skynda långsamt med hänsyn till verksamheten. De har planerat in projektet så att det löper över 3 år, istället för att tillsätta fler installatörer och få en kortare projekttid. Det hade i så fall inneburit fler pararella avstängningar och större störningar för skolan.

ENTREPRENÖR

Trast

Trast AB – auktoriserad installatör av Sacpipe Connection System

PROJEKTFAKTA

Kund/Omfattning
Rudbeckskolan, En av nordens största gymnasieskolor
Avloppsystem från 1970
9 huskroppar
3200 m avlopprör i dimension 50 till 300 med tillhörande grenrör.

Projektperiod
Juni 2015 – Augusti 2017

Renoveringsteknik
Sacpipe Connection System – infodring och installation av grenrör

KONTAKT

Trast AB
Ulf Englund
070-741 82 68
ulf.englund@trastab.se
www.trastab.se